Ko nije čuo za čuveni restoran, kafanu Šumatovac, ili je jako mlad, ili nije imao prilike da ide na prava mesta u Beogradu! Većina ljudi se s osmehom seća ovog kultnog mesta kao utočišta estradnih ličnosti, studenata i profesora s predavanja, odmorišta za radne ljude, pa čak i romantičnog sastajališta mladih parova koji su tu izlazili na šampite i rakiju!

Restoran Šumatovac postoji oko 80 godina. Karakterišu ga prijatan ambijent i visok nivo usluge, s tim u vezi, sa ponosom vam predstavljamo najpoznatiju kafanu u Beogradu – kafanu, restoran Šumatovac! Nekada je pripadao čuvenom beogradskom trouglu: Šumatovac - Lipa - Grmeč gde su neki od najboljih i najuticajnijih novinara „pekli svoj zanat”. Imao je svoje uspone i padove, a danas ponovo okuplja najviđenije beogradske umetnike i novinare, ali i poslovne ljude i sve one koji umeju da prepoznaju kvalitet! U svom novom ruhu – ekstravagantniji, moderniji, zove one stare da se podsete, a one nove da ga upoznaju!

Enterijer je odmereno elegantan, na čak tri nivoa, uz nekoliko efektnih detalja i lepu baštu. Donji nivo zauzima klub gde možete očekivati mirniju varijantu po zahtevu, pa i „živu” muziku ako je se zaželite. Zaposleni u Šumatovcu imaju običaj da kažu: „Ručak se služi gde god to gost poželi i gostu je dozvoljeno sve ono sto ga zabavlja, sve dotle dok to ne uznemirava druge". Gornji nivo zauzima mala galerija sa koje se pruža pogled na Makedonsku ulicu. Jedite vaš obrok, uživajte u njemu i posmatrajte život izbliza. Možda vas prolaznici u žurbi, ili zaljubljeni parovi, podsete na vreme koje treba posvetiti sebi i sebi dragima... U Šumatovcu se jednostavno oseća prefinjenost i elegancija!

Odlike „menija” su – „veoma dobro i veoma efektno, i vizuelno i gastronomski”! Ne predug jelovnik, efektno je osmišljen, tako da se prvo ređaju slike i opisi jela u ponudi, a zatim sledi cenovnik sa cenama koje će vas i više nego prijatno iznenaditi. Uz raskošnu kartu vina i diskretno osoblje koje ume da preporuči, zaokružuje se odličan utisak sa najvišom ocenom. Ovo mesto nameće se kao jedini pravi izbor za ručak ili večeru u centru Beograda, u svakom društvu!

Rezervacije na telefone 066/222-151;  066/222-152;  066/222-153

Lokacija - Restoran Šumatovac

Komentari