Restoran "Dva jelena", već skoro dva veka, jedno je od najprepoznatljivijih mesta u Beogradu. 

Ušuškana u srcu Skadarlije, već 180 godina, ona je glavno boemsko stecište, koje svoja vrata otvara za sve zaljubljenike u gradski duh naše prestonice, tradicionalno internacionalnu kuhinju i dobra vina.

Ova kafana počela je sa radom daleke 1832. godine, i do danas u sebi sačuvala toliko uspomena da se može smatrati pravom malom istorijskom riznicom Beograda. 

Ostala je verna tradiciji sve ove godine, ali istovremeno neodoljivo privlačno kafansko odredište za sve generacije, i definitivno jedno od onih mesta na koja se gosti uvek rado vrate, jer boemski ambijent poput onog u "Dva jelena" nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ono po čemu su "Dva jelena" prepoznatljiva su ukusni tradicionalni specijaliteti srpske kuhinje, prijatna atmosfera i starogradska muzika.

Restoran je posebno ponosan na sve svoje slavne goste, koje su ga učinile još poznatijim i priznatijim, a među njima, redovni su bili, brojni umetnici i velikani poput: Janka Veselinovića, Laze Kostića, Đure Jakšića, Milovana Glišića, Tina Ujevića i mnogih drugih.

Kroz protekle godine i vekove, kafana Dva Jelena, zadržala je istinski boemski duh minulih vremena i nekadašnjeg Beograda, i to je ono po čemu se ona izdvaja od mnoštva drugih. Mnogi velikani današnjice po uzoru na legendarnog Tomu Zdravkovića pišu svoje redove u istoriji naše Glavne sale, u kojoj je Toma započeo i završio svoju velelepnu karijeru.

Gušt je doći u jedinstven ambijent ovog restorana, i uz domaća jela, kvalitetna pića i starogradske melodije iskusnih tamburaša, prepustiti se uživanju. 

Pored dnevnog opuštanja, idealno je da svratite i uveče na dobar kafanski provod, uz tamburice, naravno!

Za aktuelan program pogledajte informacije ispod ili početnu stranu sajta.

Rezervacije na telefone 066/222-151

Program - Restoran Dva Jelena

Enterijer - Restoran Dva Jelena

Hrana - Restoran Dva Jelena

Cenovnik - Restoran Dva Jelena

Lokacija - Restoran Dva Jelena

Komentari