Svakome se desi da jesenjih i zimskih meseci oseti nagli pad soli, mirisa i ukusa mora u organizmu, opasni nedostatak plavetnila i slanih kapljica na koži. Taj je zreo da poseti restoran Tata Mata u Beogradu.

Konoba Tata mata je smeštena u jednoj od retkih preostalih predratnih kuća sa baštom u Dalmatinskoj, kojoj su vlasnici restorana kompletnim renoviranjem povratili sjaj i dostojanstvo.

Koncept restorana eksplicitno naglašava razigrani belo-plavi bar u specijalno pravljenoj barci osvetljenoj brodskim lampama, dok iz talasa od morske pene na zidu izviruju boce. Tematski dekorativni detalji korišćeni su uzdržano, sa pravom merom. Nema insistiranja na uobičajenim morskim motivima; morska hrana, dovoljno živopisna i koloritna, zvezda je ovog mesta.

Nostalgija za morem leči se baš na ovom mestu, svežim plodovima dubina Jadrana, biranim vinima, pogledom na drvo masline dok sedite za barom - nasukanom barkom, ćakulanjem sa glavnim kuvarem koji sa žarom otkriva kako se pravi brujet (brodet) i šta su Žrnovski makaruni. Lešada, gradelada, marinada, pasticada - već zvuči kao poezija! Ima li šta logičnije nego da sve to u Beogradu potražite u - Dalmatinskoj ulici.

Rezervacije na telefone 066/222-151

Enterijer - Restoran Tata Mata

Hrana - Restoran Tata Mata

Cenovnik - Restoran Tata Mata

Lokacija - Restoran Tata Mata

Komentari