Ukoliko uživate u duhu orijenta, specifičnoj hrani i novim ukusima, obavezno posetite restoran Istok, koji nosi ovo simbolično ime, jer se u restoranu nudi isključivo vijetnamska kuhinja.

Ovo je jedan od retkih beogradskih restorana koji nudi ovu vrstu hrane, ali i jedinstven enterijer okrenut istoku.

Ipak ono zbog čega će vam se najviše dopasti je hrana koja je egzotična, raznovrsna i sadrži miks sastojaka koji su znatno drugačiji od naše hrane.

Ljubazno osoblje će vam pomoći da izaberete hranu koja najviše odgovara vašim afinitetima, a u ponudi su različite supe, jela od mesa, morskih plodova i povrća koja su napravljena po receptima iz Vijetnama.

Vijetnamski nazivi jela će vas možda u nekoliko navrata zbuniti, ali će vam konobari objasniti o čemu se radi.

Ukoliko ste ljubitelj supe, probajte Pho Chay, dugo kuvanu tradicionalnu vijetnamsku supu sa šitake pečurkama, tofu sirom, pirinčanim nudlama, povrćem, mladim lukom i svežim korijanderom. 

Ako su vam primamljivi morski plodovi, naš savet je da probate prženu hobotnicu u koriander sosu sa mango salatom.

Za dezert možete probati prženi sladoled od kokosa sa karamelizovanim kukuruzom ili prženu bananu sa kikirikijem, kokosom i keksom.

Uz ove specijalitete popijte neko od vina koje postoje u ponudi restorana.

Ukoliko vam se naša ideja dopada, ili ipak želite da probate nešto drugačije specijalitete, posetite restoran Istok i probajte potpuno drugačiju hranu od one koju svakodnevno jedete, a sigurni smo da se nećete pokajati.

Rezervacije na telefone 066/222-151;  066/222-152;  066/222-153

Enterijer - Restoran Istok

Hrana - Restoran Istok

Cenovnik - Restoran Istok

Lokacija - Restoran Istok

Komentari