Beograd je grad koji se može pohvaliti vrlo bogatom ugostiteljskom scenom. Na njoj se nalazi pregršt restorana u kojima možete uživati u kuhinjama iz čitavog sveta, pa je sigurno da će svi, čak i oni najzahtevniji gosti u njemu pronaći mesto gde će osetiti fantastičnu kulinarsku čaroliju. Bilo da želite da probate tradicionalnu srpsku hranu ili se ipak držite proverenih internacionalnih specijaliteta, jedno je sigurno... U Beogradu će svako pronaći odgovarajući restoran za sebe.

Ipak, u moru fantastičnih restorana, postoje oni koji zaslužuju da se nađu na samom vrhu ugostiteljske scene Beograda.

Iako je izbor zaista širok uspeli smo da za vas izaberemo neke od najboljih restorana u Beogradu koje biste, bez sumnje, trebalo da posetite.

LEGAT 1903

Restoran Legat 1903 predstavlja mesto čistog hedonizma, restoran u kojem je gastronomsko uživanje na prvom mestu, a zadovoljan gost biser na njegovoj zlatnoj kruni. Svoje mesto ovaj restoran je pronašao u mirnom delu grada, zaštićen od gradske buke i vreve, na uglu Ulice Vojislava Ilića i Jaseničke ulice. Čim zakoračite u njega shvatićete da je to mesto koje vam nudi uvek "za užitak" više od bilo kog drugog restorana u Beogradu.

U opremanje restorana uloženo je mnogo truda i ljubavi, pa je stvoren savršen ambijent koji odiše toplinom i pozitivnom energijom. Sve to učiniće da se osećate opušteno i da svaki trenutak proveden u njemu bude nezaboravno hedonističko iskustvo. Sklad i poseban odnos koji vlada u kuhinji ovog restorana rezultat je profesionalizma i ljubavi prema kuvanju koju s velikom pažnjom neguje čuveni kuvar Bojan Lacmanović. Za njega je kulinarstvo način života, a svako novo jelo pravo malo remek delo. O pripremi i odabiru namirnica se strogo vodi računa, pa možete biti sigurni da je vaše jelo spremljeno po najvišim standardima, hranljivo i kvalitetno. I ne samo to...

Restoran Legat 1903 je prava mala riznica najlepših ukusa i mirisa, koji će u vama probuditi istinskog ljubitelja najboljih zalogaja. Na meniju se nalazi veliki broj mediteranskih, italijanskih i francuskih jela, koja su uz dodatak domaćih začina malo prilagođena mentalitetu i navikama domaćih gostiju. Za sve posetioce restorana Legat 1903 obezbeđen je veliki parking tako da nećete morati da brinete gde ćete da ostavite svoj automobil. Vrhunska usluga, fantastičan ambijent i savršeni gastronomski specijaliteti čine restoran Legat 1903 mestom koje zaslužuje da se nađe na samom vrhu gastronomske lestvice Beograda. 


SAVANOVA

Restoran Savanova jedan je od najlepših beogradskih restorana, smešten na prelepoj Savskoj promenadi, na samoj obali reke Save. U njemu ćete imati priliku da uživate u modernom ambijentu, dovoljno elegantnom, a ipak tako prijatnom da ćete uživati u svakom trenutku. Na bogatom meniju restorana Savanova nalazi se veliki broj ukusnih specijaliteta iz čitavog sveta, za čiju pripremu su zaduženi vrhunski gastronomski majstori. Oni se trude da svako jelo bude sam vrh kulinartva, da probudi sva vaša čula i da vas učini srećnim i zadovoljnim. O izboru namirinca, njihovoj pripremi i serviranju se posebno vodi računa, pa je svako jelo koje izađe iz kuhinje restorana Savanova pravo malo remek delo.

Osim ukusnih gastronomskih pikanterija, restoran Savanova ima i vrlo bogatu kartu pića na kojoj će svako pronaći odgovarajuće osveženje ili aperitiv za sebe. Da biste uživali svim čulima, iskusni ugostitelji su se potrudili da vam u večernjim satima obezbede i dodatno uživanje, pa ako se vaš boravak u restoranu Savanova produži i na večernje sate, imaćete priliku da uživate u vrhunskom noćnom provodu uz nastupe poznatih bandova i domaćih izvođača. Dakle, sve je tu... Vrhusnka hrana, odlična usluga, prijatan ambijent i živa muzika. Na vama je samo da ga posetite i uverite se zašto je on jedan od najboljih restorana u Beogradu. 


RESTORAN FRANŠ

Restoran Franš predstavlja sam vrhunac beogradske ugostiteljske scene, mesto gde izlaze oni sa puno ukusa i želje da uživaju svim čulima. Smešten na dobro poznatom mestu, beogradskoj Autokomandi, restoran Franš već godinama dočekuje domaće i strane goste sa samo jednim ciljem - da gosti budu zadovoljni i da opravdaju poverenje koje mu je poklonjeno. Jedan od najeminentnijih restorana u gradu svoje goste dočekuje u ambijentu koji nosi posebnu notu luksuza i elegancije, a ipak tako skladan i opušten da ćete imati osećaj kao da ste već nebrojeno puta bili njegov gost.

Restoran Franš neguje tradiciju i trudi se da svakom gostu priušti neviđeno gastronomsko uživanje. Upravo zbog toga se na njegovom meniju nalazi veliki broj različitih vrsta jela, počev od domaćih specijaliteta, preko čudesnih morskih plodova i ribe, pa sve do jela sa poznatih svetskih menija. Dakle, ovde nećete morati da se vi prilagođavate, sve je prilagođeno vama i vašim potrebama. 

Ukoliko volite prirodu, za vas je kao stvorena velika bašta uređena kao iz bajke. Cveće raznolikih boja, hladovina i mir, učiniće da se osećate kao da se nalazite negde daleko izvan grada. Zaštićeni od buke i gužve uživaćete u vrhusnkoj kulinarskoj čaroliji, savršenom spoju ukusa i mirisa, kvalitetnim pićima i dezertima kakve samo zamisliti možete. Za sve goste restorana Franš obezbeđen je i besplatan parking, a od ljubaznosti i uslužnosti osoblja učiniće vam se kao da sanjate. Vi ne treba ništa da radite, samo dođite i uverite se zašto je restoran Franš mesto koje godinama čuva stil i nosi titulu kralja među restoranima kad je ugostiteljstvo Beograda u pitanju. 

  • Više informacija: Restoran Franš
  • Adresa: Bulevar oslobođenja 18a
  • Radno vreme: Svakog dana 10:00 - 00:00 h; Nedelja je neradan dan
  • Broj za rezervacije: 066/222-152


KALEMEGDANSKA TERASA

Skriven duboko u zidinama čuvene beogradske tvrđave, restoran Kalemegdanska terasa, predstavlja odlično mesto gde nakon duge šetnje kroz centar grada možete predahnuti i uživati u čaroliji koju retko koji restoran može da vam ponudi. Godinama unazad ovaj restoran predstavlja stecište istinskih ljubitelja dobrog zalogaja i uživanja u prelepom pogledu na spoj dveju prelepih reka, Save i Dunava.

Ako želite da upoznate Beograd, posetite čuvenu Kalemegdansku tvrđavu, u njoj su utkane brojne priče, istorija i stradanja mnogih naroda. Deo te fantastične priče krije i restoran Kalemegdanska terasa, koja svojim eneterijerom i fantastičnom atmosferom, svakog dana privlači veliki broj kako domaćih tako i stranih turista. U njoj ćete naći savršen spoj nestvarnih ukusa, počev od domaće nacionalne kuhinje, preko ribe i brojnih internacionalnih jela. 

Kako ni jedno jelo nije potpuno bez adekvatnog pića, iskusni ugostitelji restorana Kalemegdanska terasa su se postarali da karta pića bude toliko bogata da ćete se teško opredeliti samo za jedan napitak. Zato su tu ljubazni konobari, koji će vam uvek dati svoj predlog i pokušati da pronađu nešto što će probuditi sva vaša čula. Na posletku ostavite malo mesta i za najukusnije dezerte, koji će biti pravi raj za nepca.

Udobno se smestite, prepustite se čarima u uživanjima u najukusnijoj hrani, opuštenoj atmosferi i pogledu koji vredi hiljadu reči.


RESTORAN LORENZO & KAKALAMBA

Jedan od najživotopisnijih beogradskih restorana, mesto spoja najneobičnijih elemenata koje ste ikada imali prilike da vidite u nekom restoranu, čudesni restoran Lorenzo & Kakalamba, smestio se u samom srcu grada, u Cvijićevoj ulici. Čim zakoračite u ovaj nesvakidašnji restoran shvatićete da je u njemu napravljen spoj nespojivog, da u njemu u savršenom skladu žive dve kulture, dva potpuno drugačija načina života.

Zamislite da na jednom mestu možete da probate najukusnija jela iz Firence i Pirota...Iako zvuči pomalo nestvarno, da, moguće je... I to baš tu, u samom centru grada, na korak od vas. Osim neobičnog spoja kuhinje tu je i zaista nesvakidašnji enterijer, pregršt simpatičnih detalja koji će učiniti da se osećate opušteno i rasterećeno. Nastao kao rezlutat ljubavi dvoje ljudi iz potpuno različitih zemalja, ovaj restoran kruna je njihovog zajedničkog sna, da stvore mesto idealno za sve koji su istinski ljubitelji dobrog zalogaja. 

U njemu možete probati čuvene pirotske specijalitete poput proslavljene peglane kobasice, poznatog piroskog kačkavanja ili jagnjetinu ispod sača. Za one koji naginju italijanskoj kuhinji tu su ručno pravljene testenine, njoke, lazanje ili taljatele, toliko dobre da ćete na trenutak pomisliti da ste u srcu Italije, a ne Beograda. Izbor jela je zaista ogroman, na vam je samo da lagano pregledate jelovnik i odlučite se koji ćete put uživanja izabrati.

Doživite pravi spoj dveju tradicija, osetite snagu prave ljubavi, kako među ljubavnicima tako i prema najboljoj hrani, posetite restoran Lorenzo & Kakalamba i dozvolite da vas kupi svojim šarmom, da vas osvoji svojim ukusima i očara svojim izgledom. Uverite se zašto je baš to mesto koje zaslužuje da se nađe spisku najboljih beogradskih restorana koje obavezno morate da posetite.


LANGOUSTE RESTORAN

Restoran Langouste svoju zanimljivu priču otpočeo je još pre dve decenije u centru Beograda, na Kosančićevom vencu, gde je prvi put otvorio svoja vrata i kao na dlanu svim pravim ljubiteljima mediteranske kuhinje ponudio ono najbolje, svežu ribu, morske plodove, preukusne salate i mnogo toga još. Jedan od retkih beogradskih restorana koji radi po najvišim svetskim standardima i koji je najbliži dobijanju čuvene nagrade u svetu kulinarstva, Mišelinove zvezde.

Iako je beogradska ugostiteljska scena iznedrila brojne restorane sa sličnom ili istom ponudom, ipak, retko koji može da ponudi ono što nudi Langouste. Čitav tim pravih kulinarskih eksperata svakog dana ulaže izuzetan trud da bi gosti ovog restorana uživali u neprikosnovenim ukusima i mirisima, koji nastaju kao prava čarolija. Čak iako niste ljubitelj ribe, ovde ćete je, sigurni smo, zavoleti i uživati u svakom zalogaju. Iskusni kuvari su na jedinstven način prilagodili mediteranske specijalitete domaćim gostima i stvorili prava mala remek dela na svakom tanjiru. 

Osim klasičnih mediteranskih specijaliteta u restoranu Langouste možete uživati i u neobičnim pikaterijama poput tigrastih gambora, jastoga, raznih stekova i drugih jela od mesa, pa će i oni koji se radije opredeljuju za meso ovde pronaći parče raja za sebe. Zasladite se nekim od fantastičnih dezerata i pođite na putovanje kroz najlepše ukuse i mirise. Ostvarite sve svoje kulinarske želje, posetite restoran Langouste i shvatićete da ste pronašli mesto gde caruje hedonizam.

  • Više informacija: Restoran Langouste
  • Adresa: Kosančićev venac 29
  • Radno vreme: Ponedeljak-Subota: 12:00-00:00; Nedelja: Zatvoreno
  • Broj za rezervacije: 066/222-152


SALON 1905

Romantika, elegancija i prefinjenost, tri su reči koje samo donekle mogu opisati fenomenalni restoran Salon 1905. Jedan od onih restorana gde je svečana toaleta deo enterijera, gde je svaki trenutak vredan truda i gde se osećate kao u bajci. Svoje mesto pronašao je u jednoj od najlepših starih zdanja, nekadašnjoj zgradi beogradske zadruge, danas poznatoj kao zgrada Geozavoda. U moru sjajnih restorana kojih ima dosta u Beogradu, ovaj je zaista poseban.

Njegov fantastičan enterijer satkan je od prirodnih materijala, mermera, bronze i pozlate, s akcentom na neobičnim detaljima koji ga čine nesvakidašnjim i posebnim. Prefinjeni komadi nameštaja i luksuzni ukrasi samo su deo celokupne slike koju ćete imati pred sobom čim kročite u ovaj fascinatni beograski restoran. Usluga je na visokom nivou, a zadovoljstvo gostiju na prvom mestu. Na bogatom meniju imate mogućnost da izaberete neki od specijaliteta internacionalnog karaktera, ali i da uživate u neobičnim pikanterijama poput guščije džigericem telećeg kotleta i sočnog tartar bifteka.

Doživite pravi kulinarski užitak, priuštite sebi gastronomsko putovanje kroz najlepše kuhinje sveta i znajte da sa restoranom Salon 1905 sigurno nećete pogrešiti, bilo da je u pitanju porodični, ručak sa prijateljima ili poslovnim partnerima.

  • Više informacija: Restoran Salon 1905
  • Adresa: Karađorđeva 48, I sprat
  • Radno vreme: Sreda - Nedelja: 12:00-01:00 h; Ponedeljak, Utorak: Neradni dani
  • Broj za rezervacije: 066/222-152


RESTORAN MAGELLAN

Ako vam je dosadilo da jedete s nogu, na brzinu i žudite za opuštenim ručkom u kojem ćete imati priliku da uživate u mnogo različih ukusa i malim porcijama u kojima su sakrivena najveća gastronomska iznenađenja onda je vreme da posetite restoran Magellan. Nastao kao potreba da se odgovori svim onim dosadnim fast fudovima, svoje mesto našao je u jednom od najlepših delova Novog Beograda, u naselju Belville.

U restoranu Magellan sve je podređeno uživanju. Ovo je restoran koji radi po principu slow food-a, gde je akcenat stavljen na manje porcije, ali više njih, pa ćete imati mogućnost da probate različite ukuse, mirise i probudite sva uspavana čula. U restoranu Magellan se jede kao što se to nekada činilo, lagano, natenane, upoznajući se sa svakom namirnicom, svakim začinom. Uz gastronomski užitak obavezno ide i neko kvalitetno vino, pa tek onda možete reći da ste dobili pravu simfoniju ukusa u jednom obroku.

Vratite se svojim korenima, setite se kako se jelo nekada, uživajte u svakom zalogaju. Prepustite se čistom hedonizmu i uživajte kao nikada do sad. Restoran Magellan je tu da zadovolji sve vaše kulinarske želje i potrebe.

  • Više informacija: Restoran Magellan
  • Adresa: Jurija Gagarina 14ž
  • Radno vreme: Ponedeljak - Četvrtak: 12:00 - 00:00 h; Petak - Subota: 12:00 - 01:00 h; Nedelja: Neradan dan
  • Broj za rezervacije: 066/222-152

Komentari