Kada neko mesto nastane na temeljima ljubavi onda je utisak kad u njega zakoračite jedan veliki uzdah i reč "VAU". Upravo to je ono što ćete doživeti kad prvi put kročite u restoran Lorenzo i Kakalamba. Na samom pragu ovog restoran uhvatićete sudar dve kulture, dva razičita načina života, a sve to obmotano klupčetom ljubavi prema dobroj hrani. Ovaj restoran je spoj nespojivog, to je spoj Firence i Pirota... Iako zvuči neverovatno, verujte zaista je tako. 

U Cvijićevoj ulici broj 110 smestio se restoran pod imenom Lorenzo & Kakalamba. Svako ko poseti ovaj prostor osetiće neverovatnu energiju koja isijava iz svakog njegovog detalja. Ovo potpuno nestvarno mesto nastalo je kao rezultat ljubavi dvoje ljudi gde je muž svojoj izabranici mogao da obeća samo jedno: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!” I tako nastade savršen autentičnosti i tradicije, kulture i ljubavi, ljubavi prema pravom dobrom zalogaju.

Na meniju restorana Lorenzo & Kakalamba nalazi se veliki broj naših domaćih jela, ali tu su i čuveni italijanski specijaltiteti. Obavezno probajte čuvenu pirotsku peglanu kobasicu, punomasni pirotski kačvavalj ali i jagnjetinu ispod sača. Izbor najlepših tradicionalnih jela u ovom restoranu je podugačak, ali ne žurite, isprobajte koliko god vam srce ište. Ako vas apetit ipak, vuče malo dalje od Srbije i Pirota, za vas su testenine spremane po domaćoj recepturi: njoke, taljatele ili pak prave domaće lazanje. Na kraju se obavezno zasladite Italijanskim poljupcem ili panakotom sa sosom od šumskog voća. 

Enterijer ovog restorana je nešto što sigurno niste do sada nigde videli. I dok vi mirno ručate, jedna lepa bela koza pase travu iznad vaše glave. S ćoška u sred restorana vas posmatra hunmoristička reprodukcija čuvene skulpture, a šareni pirotski ćilimi bockaju po nogama u vreme letnjih dana kad se nose kratke suknje i pantalone. Uz zvuke savršene muzike ovaj restoran je odlično mesto za pokazivanje, prikazivanje i uživanje. Zato ga posetite i uverite se koliko je ovde sve autentično i savršeno. 

Rezervacije na telefone 066/222-151;  066/222-152;  066/222-153

Enterijer - Restoran Lorenzo & Kakalamba

Hrana - Restoran Lorenzo & Kakalamba

Lokacija - Restoran Lorenzo & Kakalamba

Komentari