Ako tražite posebno mesto na koje ćete odvesti sebi najdražu osobu, najvažnije poslovne partnere ili prosto želite miran i intiman porodični ručak idealno mesto za vas je restoran Salon 5. Smešten u Zemunu, u Ulici Avijatičarski Trg broj 5, ovaj restoran važi za savršenu vizuelno kulinarsku priču koja niko ne ostavlja ravnodušnim.

Svoj šarm, prefinjenost i vrhunsku ponudu hrane spojio je sa ljubavlju prema savršeno odabranim komadima nameštaja. Tako je ovaj restoran daleko drugačiji od svih drugih - on je jedna svojevrsna galerija. Njen vlasnik je nakon mnogo godina provedenih u Italiji radeći u nekim od najboljih italijanskih restorana odlučio da spoji svoje dve najveće ljubavi, kuvanje i kolekcionarstvo. 

I kao što to obično biva, restoranu Salon 5 nisu potrebne nametljive svetleće reklame, ogroman parking, niti luksuzni automobili parkirani ispred samog ulaza. On je sam po sebi dobra preporuka. U njemu imate mogućnosti da uživate na jednistven način. Restoran je napravljen od stana, salona, tako da je vlasnik ostavio mogućnost gostima da se na neki način izoluju, zatvore vrata jedne od soba i na taj način dobiju jednu posebnu intimnu atmosferu. Kombinacija starih restauriranih vitrina i polica, sa knjigama koje je sam vlasnik godinama skupljao, kolekcionarski primerci knjiga, slika, ploča i drugih predmeta donetih sa svih krajeva sveta nešto su što ovaj restoran čini zaista posebnim. 

S obzirom da je i sam vlasnik dugogodišnji kuvar, koji je svoju karijeru započeo i ostvario u Bolonji radeći prvo kao kuvar, a onda i šef kuhinje i sam meni ovog restorana vuče na tu stanu. U ponudi nije veliki izbor jela, ali je svako od njih autentično i napravljeno s posebnom pažnjom. 

Preporuka restorana su ručno rađene paste, mesni specijaliteti kao što su kotleti, gušćija džigerica i jagnjetina. Osim toga tu je i fantastična "Salon 5" pačetina, zečetina ili punjeni stek. I na kraju obavezno se zasladite nekim od čuvenih italijanskih poslastica kao što je čokoladni mus ili tiramisu. Uz čašu savršenog proseka i prijatne domaće atmosfere bićete opušteni i uživaćete u svakom trenutku. 

Proverite i sami... Nije nemoguće... I u Beogradu postoji mesto kao iz čuvenih priča o Romeu i Juliji. Osetite atmosferu koju može napraviti samo neko ko veruje u ostvarenje svojih snova kao što je to učinio ponosni vlasnik restorana Salon 5.

Rezervacije na telefone 066/222-151

Enterijer - Restoran Salon 5

Hrana - Restoran Salon 5

Lokacija - Restoran Salon 5

Komentari