Kada planirate izlazak u grad sa društvom jedna od bitnih stvari je mesto na koje planirate da idete. Sledeće o čemu razmišljate je koja muzika je u pitanju i ono čuveno pitanje: "Šta ćemo da pijemo?" Da više ne biste bili u dilemi otkrivamo koja su to najpopularnija piča koja se piju u najboljim beogradskim klubovima. Ako volite da eksperimentišete i probate nova pića i kombinaciju više njih idealan izbor za vas su upravo kokteli. 

7665 kafana tarapana 103

Prvi koktel napravljen je u Nju Orleansu, još davne 1550.godine. U to vreme kokteli su bili rezervisani samo za bogate građane, koji su svoje goste častili različitim kombinacijama alkoholnih pića. Prvi koktel poneo je ime Sazarac, a sastojao se od likera, viskija, limuna i šečera. Prve koktele mućkali su i ispijali Španci, pa su oni duboko utkani u špansku kulturu. Nakon održavanja borbi bikova i petlova oni su se častili različitm kombinacijama alkoholnih pića različitih boja koje su podsećale na boju repa petlova. 

Ni naš narod nije ostao imun na novotariju koja je došla sa zapada, pa su kokteli veoma brzo pronašli svoje mesto i u našim klubovima i restoranima. Ako ih do sada niste probali pravo je vreme da to učinite. Sve što treba o njima da znate nalazi se u ovom tekstu.

Bloody Mary

Koktel koji godinama predstavlja neizostavnu stavku na karti pića svakog ozbiljnog restorana ili kluba. Njegov naziv sam po sebi primamljiv, a interesantno je i to da se on često koristi i kao pomoć kod mamurluka, po principu "klin se klinom izbija". Dakle, ako jedno veče preterate sa alkoholom, sledeću noć započite sa čuvenim Bloody Mary koktelom. Kao i veliki broj drugih i ovaj dolazi iz Amerike. Njegovu osnovu čini vodka, koja u kombinaciji sa sokom od paradajza, vorčester i tabasco sosom, uz primese celera, bibera, limunovog soka i soli stvara jedan blag i lagan ukus. Ovaj koktel se preporučuje onima koji vole da uživaju u neobičnim spoju ukusa koji budi sva ljudska čula. On ima izrazito crvenu boju, koja je i asocirala ime Bloody Mary, po čuvenoj britanskoj kraljici koja je napravila neviđen pokolj političkih neistomišljenika tokom svoje vladavine. Klub Mr Stefan Braun je mesto koje važi za jedno od najboljih kad je pripremanje koktela u pitanju. Ne oklevajte da ga posetite i tamo potražite svoj idealan spoj alkoholnih ukusa u jednom piću i odličnu zabavu.

Margarita

Cosmopolitan

Ovaj koktel je već godinama omiljeno piće velikog broja mladih ljudi. Željni avanture i novih ukusa svi se rado odlučuju da piju baš njega. Veoma elegantnog izleda, služi se u čašama sa visokom stopom, pa deluje veoma prefinjeno. Cosmopolitan više poručuju žene nego muškarci. On se pravi od mešavine vodke, likera od pomorandže, soka od limete ili limuna i soka od brusnice. Kad se svi sastojci pomešaju neophodno je dodati dosta leda. Osvežavajući ukus ovog koktela odličan je u toplim letnjim danima i noćima, naročito kad je i atmosfera u noćnom provodu vrela. Ako želite da se bar na trenutak osećate kao čuvena Keri Bredšo u seriji Seks i grad, naručite svoj Cosmopolitan i uživajte svim čulima. Za najbolju zabavu uz fantastične koktele opredelite se za neki od naših čuvenih klubova kao što su Kasina by Comunity, Klub Freestyler, Klub Brankow.

Margarita

Koktel koji je podjednako zastupljen kod muškaraca i žena, savršenog slankasto kiselog ukusa, piće je koje već godinama ima svoje zasluženo mesto na stolovima najpopularnijih klubova za noćni provod u gradovima. Obavezan sastojak ovog koktela je so, koja se stavlja na rub čaše u kojoj se služi koktel. Njegova uloga je daleko iznad dekorativne. Koktel Margarita se priprema od tekile, Triple seca, soka od limete i soli. Ova savršena kombinacija daje mu osvežavajuću notu koja je odična u letnjim danima. U klubovima poput Kluba Kasina By Comunity kad je atmosfera na ivici usijanja ovo piće dođe kao odlično rashlađenje nakon kojeg dobijate dodatnu energiju, pa možete u najboljoj zabavi uživati do sitnih jutarnjih sati. 

Tekila

Mojito

Ta čuvena biljka koja se kombinuje u pićima, hrani ili se u njoj uživa kao u toplom napitku - nana, nešto je što ovaj koktel izdvaja od ostalih. Svež ukus koji ovaj koktel dobija od listića nane ili mente nešto je što ga čini omiljenim pićem velikog broja ljudi. Bilo da se izašli na popodnevnu pauzu ili se nalazite u klubu u kom sve puca od energije jedno je sigurno - mojito koktel će vam pružiti prijatno osvećenje. Osnovni sastojci ovog koktela su rum, šećer, nana, limeta i soda voda. Odličan balans koji postižu ovi sastojci obogaćuje se još jednim dodatkom, belim rumom. Njegova jačini i oštar miris čine da ovaj koktel možete prepoznati zatvorenih očiju, po njegovom reskom mirisu. 

Vodka martini

Omiljeno piće Džejmsa Bonda, koktel vodka martini je piće koje važi za jedno od najčešće pripremanijih pića na svetu. Ovaj koktel je jedan od onih koji se ne pripremaju mešanjem, već energičnim mućkanjem u šejkeru. S obzirom da se mešaju dve jake vrste alkohola za ovaj koktel je bitno da se doda dovoljna količina leda i da se pije dok je hladan. Gotov koktel se servira sa jednom tankom kriškom limuna i po jednom maslinom koja se ubacuje direktno u čašu. 

Ovi kokteli su samo neki od mnogobrojnih koje po beogradskim klubovima pripremaju profesionalni barmeni kako bi njihovi gosti bili u potpunosti zadovoljni. Ukoliko ste i vi ljubitelj ovih koktela posetite neke od najatraktivnijih beogradskih mesta za lud provod poput Kluba Gotik, Kluba Freestyler, Kluba Hype i uverite se da je provod uz fantastične koktele neverovatan.

Komentari