Svaki odlazak u restoran "Kod dvoglavog orla" predstavlja savršen spoj gastronomsko-istorijskog putovanja. Jedinstven i autentičan ambijent nudi mogućnost za uživanje u "čašici" dobrog razgovora i preukusnim tradicionalnim i internacionalnim specijalitetima. 

Restoran "Kod dvoglavog orla" smešten je u samom centru grada, u zgradi Krsmanovićeve zadužbine, na Terazijama broj 34. Svoj autentičan enterijer sa pregršt detalja koja opisuju bogatu istoriju našeg naroda svim gostima nudi mogućnost da se upoznaju sa brojnim pričama vezanim za istorijske ličnosti, a pre svega čuveni simbol "dvoglavog orla". 

Dvoglavi orao je centralni simbol u srpskoj istoriji već vekovima. U vreme Dušanovog carstva, simbol je bio prisutan i na grbu i na objektima i u državnim dokumentima. Upravo on, poslužio je kao inspiracija da Beograd dobije posebno i jedinstveno mesto - restoran "Kod dvoglavog orla".

Zgrada u kojoj je restoran smešten izgrađena je davne 1885.godine. Braća Krsmanović su je kupila 1898. godine i Aleksa Krsmanović ju je zaveštao srpskom narodu. Nakon toga je upravo u njoj Kralj Aleksandar I Karađorđević potpisao deklaraciju o ujedinjenju Srba, Hrvata i Slovenaca, kojom je stvorena čuvena Kraljevina SHS.

Osim u zanimljivim istorijskim pričama, svi gosti restorana "Kod dvoglavog orla" imaju mogućnost da uživaju u fantastičnim tradicionalnim srpskim jelima, kao i internacionalnim specijalitetima. Pronađite idealno mesto na prelepoj terasi ovog restoran i uživajte svim čulima. Ljubazno osoblje restorana "Kod dvoglavog orla" nudi vam vrhunsku uslugu i sjajnu atmosferu. Dođite i uverite se zašto je ovaj restoran u samom vrhu gastronomske ponude Beograda.

Rezervacije na telefone 066/222-151;  066/222-152;  066/222-153

Enterijer - Restoran Kod dvoglavog orla

Hrana - Restoran Kod dvoglavog orla

Cenovnik - Restoran Kod dvoglavog orla

Lokacija - Restoran Kod dvoglavog orla

Komentari