U Beogradu, u samom centru grada postoji mesto gde se već sedamdeset godina okupljaju najveći velikani naše književne scene. U pitanju je restoran Klub književnika, koji se nalazi u Francuskoj ulici broj 7. Bilo da se opredelite da svratite samo kratko na kafu ili pak probate neko od tradicionalnih jela ovaj restoran će postati vaše omiljeno mesto za povremeni predah.

Poznat kao mesto najromantičnijih ljubavnih priča, ovaj restoran bio je svedok velike ljubavi našeg čuvenog pisca Mome Kapora i njegove izabranice Ljiljane. Takođe, na večnu ljubav ovde se zaklela Olivera Katarina, a stalni gosti ovog restorana tvrde da je to jedino mesto gde se Elizabet Tejlorf i Ričard Barton nikada nisu svađali. Ima neka tajna koju ovaj restoran krije, a na vama je da ga posetite i sami se uverite šta je to. 

Restoran Klub književnika je omiljeno stecište naših poznatih glumaca, pisaca, književnika. Na spisku njegovih stalnih gostiju nalaze se Ivo Andrić, Momo Kapor, Dobrica Ćosić, Matija Bećković, ali i Sofija Loren, Ričard Barton i mnogi drugi. Svi oni su ovde rado dolazili na čašicu dobrog razgovora u najboljem društvu, a mnogi od njih ovde su započeli najromantičnije ljubavne priče.

Ovaj restoran poznat je po odličnim tradicionalnim jelima koje spremaju majstori kulinarskog zanata. Obavezno probajte sarmice u jagnjećoj maramici, čuveni srpski podvarak, jagnjetinu na žaru ili škrembiće. Ručak zasladite čuvenim krempitama ili pitom sa bundevom. Nakon ovog uživanja opustite se i doživite svu magiju ovog restorana. Prijatna domaća atmosfera, ljubazno osoblje i odlična hrana i muzika najbolja su preporuka za restoran Klub književnika.

Rezervacije na telefone 066/222-151;  066/222-152

Enterijer - Restoran Klub književnika

Hrana - Restoran Klub književnika

Lokacija - Restoran Klub književnika

Komentari