Kafana Hodač je jedna od najpopularnijih beogradskih kafana, a nalazi se u blizini Vukovog spomenika, na uglu ulice Dimitrija Tucovića i Ruzveltove ulice.

Interesantno je da su i cene prave kafanske, te Zajčarsko pivo možete dobiti za ispod 130 dinara, dok su rakije, bela vina i roze od 120 dinara naviše. Većina koktela u svom nazivu imaju i reč "hodač" koji im je nadenut ironično, jer ćete posle nekoliko koktela imati problem da hodate pravilno. Cene ovih koktela su vrlo pristojne, do 220 dinara po piću.

 

Kafana Hodač spaja moderan izgled sa tradicionalnim. Tako ćete u drvenoj kući zateći karirane stolnjake na kojima su pića držali i vaši roditelji, te stihove ispisane po zidovima, ali i slike Miroslava Ilića, Zvonka Bogdana, Tozovca i Tome Zdravkovića koji Hodaču daju izgled prave kafane.

1809 hodac vukov spomenik

Kafana Hodač želi da osvoji duše svih boema Beograda, da povrati vreme kada je kafana bila institucija, pa tako pored jeftinih pića možete uživati i u vrhunskoj starogradskoj muzici. Živa muzika je organizovana svako veče, pa tako su ponedeljak i utorak rezervisani su za veče sa Ilijom i Bogdanom, sredom i četvrtkom je veče sa Žućom i Noletom, u petak i subotu uživaćete uz orkestar Harmonika stara, dok u nedelju nastupa orkestar Vrela noć.

Zbog vrhunske atmosfere i atraktivne devojke su redovni gosti kafane Hodač, a primećujemo da je prestalo da bude tabu da devojka sa drugaricama navrati u kafanu. Više se ne moraju osećati ugroženo, pogotovo jer su u Hodaču svi muškarci kavaljeri koji neguju tradiciju onoga što je nekada davno bilo moderno, a danas se retko nalazi.

1809 kafana hodac beograd

Kafana Hodač može da primi do 70 osoba, stoga spada među manje kafane. Ovo ima velike prednosti, jer ćete osetiti prisnu atmosferu i sa ostalim gostima kafane brzo postati prijatelji, kumovi, muževi i žene, te će vam kafana Hodač brzo prirasti uz srce. Male kafane najčešće imaju ležernu atmosferu i posećuju ih vedri, veseli ljudi koji ne brinu previše šta drugi o njima misle dok se zabavljaju. To je odlično, jer ćete i vi moći da budete potpuno opušteni dok se zabavljate u ovoj kafani.

Do kafane Hodač ćete lako doći i ukoliko nemate spostveni prevoz, jer veliki broj gradskih linija staje kod Vukovog spomenika. Tako do kafane možete stići autobuskim linijama 25, 27, 65, 77 i 79, zatim trolejbusima, linijama 28 i 40, i tramvajskom linijom broj 12.

 

Zašto kafanu Hodač morate obavezno posetiti

Zbog toga što se svako veče može čuti živa svirka starogradske muzike

Zbog veoma pristojnih cena

Zbog vrhunske, iskreno boemske atmosfere

Zbog odlične lokacije kod Vukovog spomenika

Rezervacije na telefone 066/222-151;  066/222-152;  066/222-153

Cenovnik - Kafana Hodač

Lokacija - Kafana Hodač

Komentari