skadarlija kafane

Sokak u centru Beograda prekriven kaldrmom, sa mnoštvo kafana, u kojoj jutra dočekuju samo pravi boemi - takva je Skadarlija.

Odavno je postala pravi simbol Beograda i mesto o kojem se mnogo pisalo i pričalo.

Iako je svoju popularnost dobila još u 19. veku, ona i dalje predstavlja mesto u koje treba otići kako biste proveli nezaboravno veče uz kvalitetna pića, hranu i tamburicu.

Ali Skadarlija ne predstavlja samo mesto za provod - ona sa sobom nosi poseban duh Beograda koji osete mnogi pri prvom ulasku u ovaj sokak, bilo da su iz Beograda, unutrašnjosti ili gosti iz inostranstva.

Mnoge poznate ličnosti nisu mogli da odole čarima kafana u Skadarliiji - među njima su bili Alfred Hičkok, Džimi Hendriks, Džordž Buš i mnogi naši veliki umetnici.

Mi smo za Vas izdvojili tri najlepše kafane u boemskoj četvrti, sa prefinjenim stilom, vrhunskim kulinarskim specijalitetima i uslugom koja će Vas oduševiti.


Šešir moj


skadarlija kafane sesir moj

Kafana u srcu Skadarlije, Šešir moj, predstavlja jedan od najkvalitetnijih i najpoznatijih lokala u Beogradu. 

Kultno je mesto boema, a zauzima sam vrh beogradskog ugostiteljstva.

Enterijer je jedinstven, a atmosfera prijatna sa autentičnim dizajnom. 

Leti je idealno sedeti u bašti do kasnih večernjih sati i slušati kvalitetnu muziku, dok ovom ulicom šetaju mladi ljudi i turisti u potrazi za dobrim provodom.

Jela se spremaju po tradicionalnim receptima, pa ćete uz zvuke tamburaša moći da pojedete domaća kuvana jela, pršutu, kajmak i vruć hleb, ili da uživate u kolačima koje sa velikim umećem i ljubavlju pripremaju iskusni kulinari.

Ovo je kafana idealna za sve prilike, ako želite da izvedete porodicu na ručak, ili da impresionirate poslovnog partnera, a sjajan je izbor i za druženje sa prijateljima u večernjim časovima.

Ako želite da iskusite pravi boemski doživljaj obavezno posetite kafanu Šešir moj, ali pre toga rezervišite vaša mesta.


Tri šešira


skadarlija kafane tri sesira

Jedna od najstarijih kafana u Skadarliji, otvorena je 1864. godine pod nazivom Tri šešira

Otvorena je u kući u kojoj je ranije bila zanatska radionica.

Pola veka kasnije, Tri šešira dostižu zenit svoje popularnosti i tada su Beograđani iz najpoznatijih kafana sa Terazija i Trga republike uglavnom izlazili u ovu kafanu.

Gosti su bili i najveća imena beogradske kaldrme. 

Mnogi poznati umetnici, pevači, glumci i pisci su u ovoj kafani provodili najviše vremena.

Iako je vreme stalnih gostiju poput Đure Jakšića, Nušića, Tina Ujeviča i mnogih drugih odavno prošlo, restoran Tri šešira i dalje je zadržao svoju popularnost.

Danas ovde izlaze svi koji žele da se provedu kvalitetno, da pojedu domaća jela, popričaju sa prijateljima i popiju po koju uz zvuke tamburice.

Ukoliko i vi želite da budete gost ove kafane, da se opustite i uživate kao pravi boem, obavezno rezervišite svoje mesto i već večeras posetite kafanu Tri šešira.


Dva jelena


skadarlija kafane dva jelena

Kafana Dva jelena ušuškana je u srcu Skadarlije i jedno je od najprepoznatljivijih mesta u Beogradu.

Svi koji žele da osete duh prestonice, popiju dobro vino i probaju domaću kuhinju obavezno odlaze u ovu kafanu jer ona sve to pruža.

Kafana Dva jelena počela je sa radom pre skoro dva veka i za to vreme ugostila najpoznatije goste Beograda, ali i mnoge Beograđane. 

Ovde su se sklapala prijateljstva, pronalazile ljubavi za ceo život i sklapali veliki poslovi, zato se ova kafana može smatrati malom istorijskom riznicom Beograda.

Kafana Dva jelena naročito je prepoznatljiva po tradicionalnim specijalitetima srpske kuhinje, prijatnoj atmosferi i starogradskoj muzici. 

Kako biste osetili duh kafane Dva jelena, rezervišite svoje mesto već danas.


Ipak vam više odgovara neki drugi deo grada?


Ukoliko vam Skadarlija nije usput, već vam više odgovara neki drugi deo grada, pogledajte ponudu na našem sajtu i rezervišite mesto u kafani koja vam se najviše sviđa.

Komentari