kafana ona moja nova godina 1

Nova godina je došla i prošla, kao i Božić i prateći praznici. Ipak, tu slavlju nije kraj jer dolazi 13. januar!
Tada se čeka srpska ili pravoslavna Nova godina koja sa godinom u godinu postaje sve veselija i glamuroznija.
Možda ste umorni od praznika i ne izlazi vam se to veče, ali mi vam dajemo razloge zašto treba da je proslavite:

 NAJBOLJE ŽURKE

Skoro svi klubovi, kafane, kafići i restorani prave doček srpske Nove godine, sa približnim uslovima kao za Novu godinu, ali po dosta nižim cenama. 

Mnogi dovode poznate di džejeve, pevače i grupe, a cene ostaju regularne. Restorani organizuju all inclusive varijante gde ne morate da mislite ni o čemu, a cene su vrlo prihvatljive.
Pošto ove godine doček pada u subotu, svi najavljuju lud i nezaboravan provod. 

*Pogledajte OVDE našu ponudu dočeka za srpsku Novu godinu i nađite onaj baš po vašoj meri.

nova godina devojke

TRADICIONALNI ASPEKT

Stvaranjem Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, srpska Nova godina ukinuta je kao državni praznik zbog poštovanja prema drugim nacijama u sastavu i različitim veroispovestima. Sa pojavom komunizma, ispod oka se gledalo na sve verske manifestacije i iako nisu zvanično ukinute, zabrana rada kafana posle 10 i zabrana javnog okupljanja na verske praznike govorila je dovoljno. Tada su naši stari krišom obeležavali praznike, a pogotovo Božić, Uskrs i srpsku Novu godinu. 

Početkom devedesetih, stanje se promenilo i praznici su mogli slobodno da se slave, pa kada već uživamo tu vrstu slobode koja je nezamislivo bila ukinuta našim bakama i dekama, zašto da je ne iskoristimo i ne proslavimo.

KRAJ PRAZNIKA

Srpska Nova godina lepo zaokružuje kraj prazničnog doba. Iako ćete izlaziti i tokom godine, izlazak za Srpsku Novu godinu sa najdražima je nešto posebno i tada se oseća posebna euforija koju ne želite da propustite.

kafana ona moja nova godina

KAJAĆETE SE

Ukoliko odbijete poziv za proslavu srpske Nove godine, sigurno ćete se pokajati. Kada se posle toga skupite sa društvom svi će prepričavati kako su se dobro proveli, dok ćete vi gledati u pod i sigurno će vam biti krivo što ste izabrali topli krevet umesto lude žurke.
Pogotovo ove godine kada nemate izgovor jer doček pada u subotu uveče.

Komentari