alkohol 3

Možda mislite da ništa ne obara jače od domaće rakije koju peče vaš deda, ali to uopšte nije tačno. Koliko god da su jake, naše rakije nisu ni prineti nekim alkoholnim pićima koja se piju po svetu.

Ipak, na njih se odlučuju samo najhrabriji ili oni sa velikom tolerancijom na alkohol, pošto bukvalno prže grlo i stomak. Kakav mamurluk dolazi posle njih, strah nas je i da pomislimo. 

Izdvojili smo vam 5 najjačih alkoholnih pića na svetu, a ako ste mislili da je apsint jedan od njih, razočaraćemo vas – ima nešto još jače i od njega.

5. River Antoine royale Grenadian rum

Kao što mu samo ime kaže, ovaj rum potiče iz Grenade i sadrži neverovatnih 90% alkohola. Pravi se po vekovima starom, tradicionalnom receptu. Ovaj prejaki, čisti rum destilovan je iz fermentisane šećerne trske pomoću mlina. Pije se čist, ali čim ga progutate posegnite za čašom vode pored kako bi vam „prošao" kroz grlo.

4. Bruichladdich X4 quadrupled whiskey

Poznato je da Škoti prave najbolji viski, ali ovaj će vas izuti iz cipela pošto sadrži čak 92% alkohola. Legenda kaže da je lokalno stanovništvo ovo piće nazivalo „opasni viski" i uvek se služio uz upozoravajuće uputstvo – jedan gutljaj i živećeš večno; dva gutljaja i oslepećeš; tri gutljaja i nestaješ sa lica Zemlje.
Osim što će vas skroz ošamutiti, priča se da je ovaj viski dovoljno snažan da pokrene auto.
Pa ga vi čik probajte.

 viski 3

3. Golden grain

Na boci ovog alkoholnog pića stoji crvena etiketa sa alarmantnim upozenjem koje informiše koliko je opasan. U njegovom prisustvu zaboravite na pušenje, pošto je izuzetno zapaljiv. Kako da ne bude kada sadrži 95% alkohola u sebi.

Inače, ovo piće je zakonom zabranjeno za konzumiranje u nekoliko američkih država, iako je nastalo u SAD-u. 

2. Everclear grain

Ovo američko alkoholno piće sa 95% alkohola godinama je bilo zabranjeno u Kanadi i Americi, a 1979. godine ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najjače alkoholno piće na svetu. 

Gotovo da nema ukusa, i veoma brzo hvata, pa je postao omiljen onima koji tek počinju da piju. Preterivanje u ovom piću koje mora da se konzumira veoma oprezno odnese nekoliko života svake godine.

1. Spirytus rektyfikowany

Poljaci izgleda vole jaka pića, pa dva pića iz ove zemlje dele prvo mesto na listi najjačih alkoholnih pića na svetu. 

Imaju isto ime, Spirytus rektyfikowany, vrsta su vodke i sadrže neverovatnih 96% alkohola. Razlika je samo u proizvođaču, ali radi se o piću iste sadržine od koga ćete se oporavljati danima. 

Oni koji su probali ovo piće kažu da je osećaj kada ga popijete isti kao da vas neko udari pesnicom u stomak. Pravi se od etil alkohola, ali nema jak miris ni ukus. Sve dok ne dođe do želudca, naravno.
Obično se koristi u medicinske svrhe ili pri spremanju raznih voćnih i biljnih likera i deserta, ali sigurno ima i onih Poljaka koji ga piju i čistog. Veoma je opasan, zato se mora konzumirati u malim količinama.

pice 4

Komentari