splav hot mess bazen

Leto je idealno vreme za noćni provod. Iako su večernji sati svežiji od dnevne sparine, i tada zna da bude veoma vrelo, pa nije ni čudo što svi jedva čekaju da odu na pena party.

Još ako se održava pored bazena u koji posle možete da uskočite – milina!

Kada idete na ovu vrstu žurke, morate da znate da za nju važe različita pravila od sređivanja za običan izlazak.
Nije to nigde zapisano, ali vama će biti lakše i bolje ćete se provesti.
Evo par saveta kako da se obučete za pena party.

KOSA

Jasno vam je da će vam kosa od pene biti mokra, zar ne? Zato će svaka frizura koja može da se raspadne pod uticajem vode samo da vam stvara gnjavažu. Ako ste ispeglali inače kovrdžavu kosu, ona će se opet uviti kad se skvasi, dok će se raskošne lokne koje ste pravili figarom odmah ispraviti. Najbolje je da izaberete frizure poput konjskog repa, neobavezne (ali čvrsto vezane) punđe, kikice. Riblja kost je možda najidealnije rešenje pošto je voda neće taknuti i ostaće savršena čitavo veče.

frizure

ŠMINKA

Imajte u vidu da i najbolja vodootporna šminka neće izdržati valjanje po sapunici ako je naneta u velikoj količini. Puder će vam se skinuti, alajner rastopiti, karmin razmazati i izgledaćete kao rakun koji je pojeo ruž. Zato ostavite špatulu sa strane i ako baš morate, šminku nanesite u veoma tankom sloju. Malo tečnog pudera, par poteza vodootpornom maskarom i to je sve što vam je potrebno. Senke, alajnere, veštačke trepavice i konturisanje lica ostavite za neki suvlji izlazak.

ODEĆA

Od pene će vam se i odeća skvasiti, zato birajte tamnije, neprovidne stvari. Pamuk i lan su leti najbolji izbori, a ne menjaju previše izgled kada se pokvase. Izbegavajte lepršave haljine, tunike i suknje – zanimljiva majica i uvek u ovom periodu aktuelni šorc od teksasa su idealna varijanta.

devojke 5

OBUĆA

Da li moramo da objašnjavamo zašto su štikle loša ideja? Ravne papuče takođe nisu najadekvatnije, pošto će od pene sve biti klizavo, pa lako može noga da vam izleti. Sandale koje dobro fiksiraju zglob ili patike su najbolji izbor. Takođe, pripazite na materijal obuće – birajte onu kojoj voda neće naškoditi, kako ne bi morali da ih bacite posle pena partija.

TORBICA

Pošto svi jedva čekaju ovakve žurke, znajte da će sigurno biti gužva, pogotovo ako niste rezervisali sto. Kako biste mogli da se opustite ne brinući o bezbednosti torb, najbolje je da ponesete neku manju sa dužim kaišom. Prebacite je kao poštansku torbu, dijagonalno i neće vam smetati dok igrate.

Komentari