alkohol 3

Izlazak i alkohol nekako su idealan spoj. Svakom se desi da popije čašicu više, ali ako vam se dešava previše često, to je jedan od znakova da bi trebali da pripazite koliko pijete.

Ovo su sigurni pokazatelji da preterujete sa pićem.

ALKOHOL JE POVOD ZA IZLAZAK

Ako je vaš cilj da odete u klub samo da bi se napili, a ne da biste uživali u provodu sa društvom, to je već signal za oprez. Alkohol treba da vam pomogne kako biste se osećali što opuštenije, kako bi bili raspoložniji i imali više energije za đuskanje. Ukoliko je vaša prva misao kada planirate izlazak piće, onda je to jasan znak da preterujete u njemu.

CUGATE PRE IZLASKA

Noćni provod u Beogradu nije jeftin, pa nema ništa loše u tome da se zagrejete kod kuće. Ipak, ako se to dešava baš svaki put kada izlazite i ako ne možete trezni da uđete u klub ili kafanu, treba da vam se upali crvena lampica.

alkohol 2

NE MOŽETE DA SE OPUSTITE BEZ PIĆA

Alkohol služi da vas malo opusti, to jeste istina, ali ne da vam bude presudan za dobar provod. Ukoliko čak ni na omiljenom mestu ne možete da se provedete dobro bez alkohola, zapitajte se da li vas je možda uzeo pod svoje.

ČESTO PIJETE SAMI

Pivo ili čaša vina posle napornog dana je sasvim u redu, ali gajba ili flaša vina koju ispijate sami sa sobom već su znak da ste možda na pragu zavisnosti od alkohola. Jednom, dvaput mesečno i nije tako strašno, ali sve više od toga je zabrinjavajuće.

alkohol 1

NEGIRATE DA IMATE PROBLEM SA ALKOHOLOM

Ukoliko vam prijatelji prebacuju što se svaki put kada izađete odvalite od života ili da baš često i mnogo pijete, nemojte to shvatati olako. Čak ako njima ne želite da priznate, dobro razmislite o tome. Sagledajte stvari realno, a prvi i najvažniji korak je da priznate samom sebi da možda imate problem sa pićem i radite na tome dokje još u začetku.

Komentari