kafana sipaj ne%20pitaj %20devojke 1

Eh, to famozno jedno piće. Društvo vas je pozvalo da izađete preko radne nedelje i odlučili ste da odete, ostanete kratko, popijete jedno pićence i da se brzo vratite kući i legnete da spavate jer ujutru rano idete na posao. Da budemo iskreni, svi smo imali takve planove, ali retko kome je uspelo da ih sprovede u delo. Skidamo kapu svakom ko je imao karakter da istraje u ovom naumu. Kako da krenete kući kad se taman atmosfera usijala i svi oko vas razvigorili, pa ćete ostati još pola sata. Što preraste u sat, sat u dva itd. Gde je jedno piće - tu su i dva, gde su dva - tu su i tri i lako se pretera. A ujutru kad zazvoni sat i mamurluk nastupi u svom svom sjaju, proklinjete i sebe što ste izašli i društvo što vas je zvalo i konobara koji vam je doneo tu kobnu čašicu više. Ako ste se već dobro proveli, ne dajte da vam mamurluk pokvari izlazak. Evo nekih lakih načina da ga se oslobodite i na posao odete trezni i bez te dosadne zvonjave u glavi.

SVEMOĆNI LIMUN

Ukoliko vam bubnja glava kada ustanete, a u ustima vam je Sahara, prvo što treba da uradite je da popijete vodu. Čašu, dve, litar – koliko god vam telo traži. Posle toga, iscedite jedan limun u čašu i popijte ga bez vode. Jeste kiselo, ali odmah će vas podići i razbistriti. Za teže mamurluke slobodno iscedite dva-tri limuna i sunite na eks. Ukoliko vam se traži, posle toga popijte koliko god želite vode. Ukoliko je ona mlaka, efekat će biti bolji.

alkohol

KISELI KRASTAVCI

Rasol je ubedljivo najbolji lek protiv mamurluka, ali malo ko od nas ga ima uvek u kući. Ono što će vam pomoći i što se može naći u mnogim frižiderima su kiseli krastavci. Pojedite par krastavčića, a onda popijte par gutljaja tečnosti iz tegle. Možda ćete se osećati kao da vam prži želudac, izdržite – pomoći će vam sigurno.

DORUČKUJTE

Jeste da svraćanje na brzu klopu posle izlaska nije dobro za našu liniju, ali je poželjna kada popijete dosta alkohola jer će mamurluk biti mnogo blaži ujutru. Ako ste već preskočili noćno grickanje, doručkujte što obilnije. Jaja, suhomesnato, pica ili neka kalorijska bomba u pekari pomoći će da vam mamurluk prođe što brže.

KAFA I ENERGETSKA PIĆA

Posle burne noći, ono što vašem organizmu najviše treba je hidratacija. Kafa ima suprotan efekat, ali ako na poslu predstavljate važan projekat i morate da budete u top formi, onda je neophodna. Kombinacija kafe i energetskog napitka nikako nije zdrava i preporučljiva, ali za ove situacije možete napraviti izuzetak. Podići će vas brzo i otrežnjenje će trajati dovoljno dugo dok ne završite bitan posao, ali pazite – kad prođe dejstvo spustiće vas jako i ostaviti bez energije. Ovo koristite samo kada je mamurluk baš jak, a morate da završite nešto bitno. I naravno, samo u slučaju da ste potpuno zdravi.

tarapana pice

ZA EKSTREMNE SLUČAJEVE – INFUZIJA U KESICAMA

Ukoliko ništa od ovog nije pomoglo, i mamurluk vam se još uvek smeje u lice, vreme je da pristupite drastičnim merama. Kupite u apoteci infuziju u prahu, razmutite je u vodu, i pijuckajte polako. Obavezno prvo pročitajte kako se koristi ili pitajte apotekarku da vam objasni. Elektroliti koje je alkohol isisao, vratiće vam se u normalu i osećaćete se kao novi veoma brzo. Ukoliko je vaš mamurluk veoma naporan i uključuje i povraćanje, tečna infuzija će vam vratiti sve nutrijente koje ste izgubili. Ipak, ovo treba da koristite samo kada vam je veoma loše, a ne kao uobičajeni lek kada preterate sa alkoholom.

Komentari