kosa lepa4.

Bez obzira na trendove bujna i zdrava kosa je uvek u modi. Ako spadate u grupu žena sa tankom, lomljivom kosom ne brinite. Pre nego što se odlučite za nadogradnju, evo par saveta kako da ubrzate rast kose, a i par trikova koji će vam dati trenutni efekat.

Vodite računa o ishrani

Potražite listu namirnica koje su bogate gvožđem, cinkom, vitaminom B i proteinima. Ubržaće rast kose, sprečiti lomljenje, dati joj sjaj i volumen.

Kosi treba kofein

Kofein revitalizuje kosu. Ako ga pijete nećete postići taj efekat. Odaberite šampon sa kofeinom i na taj način nahranite kosu.

kosa lepa1.

Nosite pletenice

Osim što su u trendu ovog leta, lagane pletenice su zdrave za vašu kosu. Sprečiće mršenje i lomljenje. U isto vreme možete imati prelepu frizuru i zaštititi svoju kosu.

Blagi talasi

Presom za kosu možete napraviti blage talase počev od temena. Ako uvijete samo krajeve kosa će dobiti na težini i slepiće se na temenu. Talasi će dati vašoj kosi puniji izgled i više volumena. Pri svakom korišćenju prese koristite sprej koji štiti kosu od viskoih temperatura.

kosa lepa2.

Koristite ricinusovo ulje

Kada ste u mogućnosti pred spavanje nanesite na kosu ricinusovo ulje, umasirajte ga dobro i ostavite ga tokom noći da deluje. Učiniće vašu kosu sjajnijom, jačom i sprečiće opadanje.

Operite kosu nakon korišćenja preparata za stilizovanje

Kosa treba da diše. Prašina, ulje, česta upotreba šampona za suvo pranje, lak za kosu i ostali preparati za stilizovanje stvoriće sloj koji neće dozvoliti prodor kiseonika.

Komentari