Doček Nove godine u nama budi neku pozitivnu energiju, rado se prisećamo prošlih dočeka, a oni najbolji ostaju urezani u sećanju dugo, dugo godina. Ukoliko želite da baš ovaj doček bude takav, spektakularan i za pamćenje, ovo je idealan tekst za vas.

U Beogradu postoji mnogo načina i mesta na kojima možete proslaviti završetak jedne i početak nove, sjajnije i bolje, godine. Da biste u Novu godinu zakoračili u najboljem raspoloženju potrebno je da na vreme pronađete mesto koje će biti vaša polazna tačka u poslednjoj noći stare godine. Beograd je grad koji živi svake noći, u njemu je dobar provod neminovna stvar, a sve se to pojačava i kuca još jačim pulsom kad je luda novogodišnja noć u pitanju.

U zavisnosti od toga kakav doček volite i šta želite možete se odlučiti za doček u klubovima, kafanama, restoranima ili na trgovima.

DOČEK NOVE GODINE U KLUBOVIMA

Kao prestonica dobre zabave Beograd nudi vrhunsko uživanje i nezaboravnu zabavu u čuvenim beogradskim klubovima. Sva poznata mesta daju sve od sebe da gostima ponude najbolji novogodišnji doček, pa je konkurencija zaista velika. Ukoliko volite dobru muziku sa vrhunskim ozbučenjem i osvetljenjem i velikim brojem ljudi onda je proslava Nove godine u klubovima idealna za vas.

Klubovi nude različite vrste muzike, od nastupa poznatih Dj-eva, preko muzike 90ih, dance i pop hitova, pa sve do novokomponovanih narodnjaka. Za svakog se tu može pronaći odgovarajuća ponuda. Na vama je samo da odaberete šta je to što najviše volite i u čemu uživate. Klubovi su obično veoma veliki i primaju zaista veliki broj gostiju, pa je često u njima i provod najbolji, ali mnogi od njih ne nude hranu, već samo piće, a cena zavisi od toga za koji klub se opredelite, ko nastupa, šta ulazi u cenu i tome slično.

Dakle, ako vam je bitan provod, đuskanje, volite gužvu i uživate u proslavama sa nekoliko stotina gostiju onda su klubovi idealno mesto za vas. Ipak, za sve one koji vole nešto mirniji doček, manji broj ljudi, večeru i opušteniju atmosferu više bi odgovarale moderne klubovi kafane kojih takođe ima dosta u Beogradu.

DOČEK U KAFANAMA

Beograd je u Evropi poznat po starim tradicionalnim kafanama, mestima gde se do zore uživalo u najboljim pićima, pesmi i druženju. Zbog toga, u njemu danas postoji veliki broj modernih kafana, koje su tu da pruže odličan provod i vrhunsku zabavu svakom gostu koji se odluči da ih poseti.

Uoči Nove godine, beogradske kafane oraganizuju spektakluarne dočeke, koji podrazumevaju nastupe čuvenih poznatih pevača sa domaće muzičke scene. U njima se igra i peva do ranih jutarnjih sati, a mnoge od njih su u svoje novogodišnje ponude ubacile i večere, pa ćete osim u odličnoj atmosferi moći da uživate i u kulinarskim pikanterijama.

Za doček Nove godine kafane su odličan izbor za sve one koji vole dobar provod, uživaju u odličnoj hrani i znaju da se prepuste najboljem domaćem narodnom i pop zvuku. Ukoliko niste tip koji sluša ovu vrstu muzike možda biste ipak trebali zabavu da potražite na nekom drugom mestu. Ono što je takođe velika prednost kafana jeste to da veliki broj njih ima sopstveni parking, pa nećete morati da razmišljate gde ćete ostaviti svoj automobil dok uživate u savršenoj atmosferi poznatih beogrdskih kadana.

DOČEK NOVE GODINE U RESTORANIMA

Za ljubitelje dobrog zalogaja i opuštene mirnije atmsfere za doček Nove godine preporučuju se beogradski restorani, koji se svake godine trude da svojom ponudom i što kvalitetnijom uslugom odnesu pobedu nad kafanama i klubovima. Iako svako od ovih mesta ima svoj tip gostiju, ponude su raznolike, kao i cene, a često nijanse odluče da li će doček biti u kafani ili restoranu.

Za razliku od kafana gde najčešće bude uzavrela atmosfera, gde gosti igraju i pevaju, a neki se čak popnu i na stolove, ovo nije slučaj u većini restorana. Restoranski doček podrazumeva najčešće bogatu večeru, akcenat je na hrani i usluzi, tako da gosti uživaju svim čulima.

U zavisnosti od toga za koji restoran se opredelite, raspitajte se o vrsti muzike, kakav je meni, šta je u ponudu uključeno i kakva je hrana. To su neke od najvažnijih stavki kad je doček Nove godine u restoranima u pitanju. Ako i vi volite da pijuckate kvalitetno vino, pričate i uživate u hrani, restoran je idealno mesto za vaš ovogodišnju novogodišnju proslavu.

DOČEK NA TRGOVIMA

Ako ste ljubitelj javnih dočeka i dočeka na otvorenom onda je doček na Trgovima idealno mesto za vas. Za sve one kojima ne smetaju niske zimske temperature, sneg i kiša, ovo može da bude odličan način da se u društvu najdražih prijatelja isprati stara i dočeka Nova godina.

Ipak, da biste zaista uživali u doček na otvorenom potrebno je da odaberete mesto koje vam pruža odgovarajući muzički program i pesme koje će vas svojom energijom zagrejati, jer nije baš prijatno na minusu stajati na jednom mestu i slušati nešto što u vama neće probutiti pozitivne emocije i poneti vas u ludu noć.

Na trgovima često gostuju poznate ličnosti sa naše javne scene, pa često baš trgovi mogu da budu odlično mesto za ispraćanje stare i doček Nove godine. Osim toga, otvoren prostor će vam dati mogućnost da uživate u prelepim vatrometima koji preplave beogradsko nebo tačno u ponoć, što može biti prednost u odnosu na druga navedena mesta za proslavu lude novogodišnje noći.

Šarenolika i bogata ponuda Beograda svima pruža mogućnost da na najbolji mogući način dočeka tu famoznu Novu godinu, da se zabavi i uživa. Potrebno je samo da pronađete odgovarajući klub, kafanu ili restoran i na vreme rezrevišete svoje mesto. Ostalo prepustite iskunim ugostiteljima koji se godinama bave organizacijom najboljih beogradskih dočeka.

Komentari