5460 kafana obrni okreni 41

U našem narodu kafana je oduvek zauzimala posebno mesto. Bilo da je reč o kulturnom, ekonomskom, socijalnom ili političkom životu. Povest svedoči o tome da su se neki od najznačajnijih događaja za istoriju našeg naroda odigrali upravo na ovom hvaljenom i obožavanom mestu, kafani. Moglo bi se reći, da su kafane svoj procvat na teritoriji naše zemlje doživele u 19. veku.

Iako su te kafane u kojima su se vodili svi najvažniji razgovori, u kojima je upaljena prva sijalica u Beogradu, koje beleži preteču Sajma knjiga, koje čuvaju buran život naših velikana iz čijih pera su nastale pesme kojima se i dan danas divimo bile su vrlo skromne, ni nalik današnjim kafićima sa svega tri do četiri stola, ostavile su neizbrisiv trag u našoj istoriji i sastavni su deo mentaliteta našeg naroda.

Na ovom mestu, sa kojeg, kako se čini kreće sve, danas se u sećanju na zlatna kafanska vremena vesele neke nove generacije. Iako su kafane danas mnogo raskošnijeg izgleda nego što je to nekada bilo, ljubav premag njima i provodu koji se ovde nudi nije izgubio na težini.

Vaš omiljeni portal Gde Izaći nudi mogućnost da se upoznate sa najboljim prestoničkim kafanama i iskusite provod u kom su uživali naši najveći boemi Đura Jakšić, Tin Ujević i drugi.

Idealan provod vas čeka u kafanama Fenjer, Obrni Okreni, Još ovu noć, Tri promila, Tri šešira i drugim.

Nudi vam se mogućnost da iskusite provode koji se pamte i zbog kojih ćete se uvek vraćati za svoj sto sa kariranim stolnjakom u vašoj omiljenoj kafani.

Fantastičan repertoar i vrhunska usluga vaš su vodič do najboljeg provoda. Lumpujte do zore u sjajne pesme kao što su: "I tebe sam sut kafano", "Kafana je moja sudbina" "Mirjana, Mirjana" i druge sjajne numere u izvođenju vrhunskih bendova koji vam neće dozvoliti da sednete do poslednjeg takta.

U mogućnosti ste da birate između modernijih i onih starih dobrih kafana koje čuvaju tajne naših najviđenijih boema. Najbolji provod čeka na vas! Izaberite kafanu po svojoj meri i nazdravite provodu koji se pamti! Živeli!

Komentari