klub the bank 4

Vreli letnji dani su iza nas, a jesen donosi hladnije i vetrovito vreme u Beogradu. Početak jeseni takođe označava kraj letnje sezone noćnog provoda u prestonici i početak nove zimske sezone. Splavovi polako zatvaraju svoja vrata, i sele se u svoje zimske varijante. Ne morate brinuti – svi klubovi i kafane u kojima ste uživali tokom toplih dana, samo menjaju svoje lokacije i imena. Sjajan provod i vrhunske žurke ostaju iste.

Evo kakva nas ponuda noćnog života očekuje u zimskoj sezoni noćnog provoda u Beogradu.

ŠTA JE ZIMSKA, A ŠTA LETNJA SEZONA PROVODA U BEOGRADU?

Poznato je da je Beograd grad koji nikada ne spava. Osim što je prestonica Srbije, ovaj grad je i prestonica dobre zabave za ceo region. Iako je vikend udarni termin za noćne izlaske, u Beogradu možete đuskati do zore svakog dana u nedelji.

U noćnom životu Beograda postoje dve sezone – letnja i zimska sezona.

LETNJA SEZONA NOĆNOG PROVODA U BEOGRADU

Letnja sezona ludog beogradskog noćnog života počinje sa prvim toplim danima. Nekada je to maj, nekad čak i jun, ili kao ove godine april koji je bio neuobičajeno topao. U principu, sve zavisi od vremenskih uslova.

Letnja sezona označava zatvaranje klubova i kafana i otvaranje splavova. Svaki renomirani lokal u Beogradu ima svoju zimsku i letnju varijantu. Većina splavova je otvorenog tipa, ali zbog promenjivih veremenskih prilika, mnogi imaju opciju i zatvaranja jedne ili dve strane objekta radi komfornosti gostiju u slučaju padavina.

Provod na rečnim splavovima tokom letnjih dana u Beogradu je nešto zaista neverovatno, što svako mora da iskusi. Stranci se posebno oduševljavaju beogradskim noćnim životom, a i strani mediji priznaju Beograd kao jedan od vodećih gradova za dobar noćni provod. Ove godine, poslednji vikend septembra obeležio je kraj letnje i početak zimske sezone.

ZIMSKA SEZONA NOĆNOG PROVODA U BEOGRADU

Zimska sezona noćnog provoda počinje sa poslednjim trzajima leta. Splavovi na reci obično se zatvaraju polovinom i krajem septembra, ali bilo je slučajeva da letnja sezona traje sve do kraja oktobra. Što duže traje leto, to kasnije počinje zimska sezona.

Kao što je rečeno, većina beogradskih lokala ima svoju zimsku i letnju varijantu. To znači da u hladnijim danima možete uživati u zatvorenom prostoru vašeg omiljenog kluba, a leti se provoditi na splavu tog istog kluba na otvorenom prostoru. Cela ekipa zadužena za dobre žurke se obično ne menja, tako da je provod u jednom klubu/kafani istog kvaliteta tokom zimskih i letnjih meseci.

klub the bank 1

Klubovi koji će obeležiti zimsku sezonu noćnog provoda u Beogradu

Klubovi u Beogradu po kvalitetu se mogu meriti sa mnogim poznatim svetskim lokalima. Tome u prilog ide i činjenica da je beogradski klub The Bank proglašen za najbolji klub u Istočnoj Evropi.

Obzirom na to da je konkurencija veoma jaka, njihov kvalitet se povećava iz godine u godinu, u skladu sa svetskim trendovima. Beogradski klubovi koriste najsavremenije sisteme rasvete, ozvučenja i klimatizacije, a svaki je uređen u zanimljivom i vrlo modernom dizajnu. Klubovi u Beogradu dele se na osnovu muzike koju puštaju – na klubove sa stranom muzikom i na klubove sa domaćom muzikom.

KLUBOVI SA STRANOM MUZIKOM

U beogradskim klubovima koji puštaju stranu muziku imaćete priliku da slušate najbolje domaće i strane di džejeve. Takvi klubovi ponekad imaju i nastupe poznatih domaćih repera i hip hopera, a uobičajen žanr muzike koju možete čuti u beogradskim klubovima je House, RnB, Hip Hop i Rep. Naravno, i hitove koji su obeležili devedesete, pošto oni nikad ne izlaze iz mode. Svaka noć je tematski određena, pa tako tačno možete izabrati dan za provod uz hitove vaše omiljene muzike. Najbolje ćete se informisati o programu klubova ako pratite stranicu sajta gdeizaci.com posvećenu klubovima u Beogradu.

Najbolji beogradski klubovi sa stranom muzikom koji će biti aktuelni ove zime:

  • Klub The Bank – Zvanično najbolji klub u celoj Istočnoj Evropi nudi fenomenalne žurke kojima mogu da pozavide i svetski poznati klubovi. Nikada nećete zažaliti što ste rezervisali mesto u klubu The Bank, jer je fantastičan noćni provod ovde zagarantovan. Letnja varijanta ovog kluba je splav The Money.
  • Klub Mr Stefan Braun – Provod u ovom klubu nešto je što ćete prepričavati godinama. Posebna energija, najbolji kokteli u gradu i vrhunska muzika samo su neki od razloga zašto je klub Mr Stefan Braun uvek sjajan izbor za lud provod do zore. Ovo je ujedno i jedini klub gde je sasvim uobičajeno da šankeri, ali i gosti, đuskaju na šanku. Ovaj klub nema svoju letnju varijantu u Beogradu, već se seli na crnogorsko primorje, tačnije u Budvu.
  • Klub Hype - Ako ste uživali u provodu na splavu Leto, svideće vam se činjenica da postoji njegova zimska varijanta. Tako da dobar provod ne prestaje, samo se seli u klub Hype. Ovo je inače jedan od najmlađih klubova u Beogradu, otvoren prošle zimske sezone, koji je na prečac osvojio sve svojim kvalitetom i sjajnim žurkama, i postao jedan od omiljenih mesta za izlazak u Beogradu.

klub mr stefan braun

KLUBOVI SA DOMAĆOM MUZIKOM

Domaća muzika veoma je popularna na prostorima cele bivše Jugoslavije, ali i šire. Tako ne treba da vas začudi kada čujete hitove poznatih stradnih zvezda da odjekuju ulicama Grčke, Bugarske, ali i Turske.

Folk muzika je primaran žanr još od devedesetih godina, a njena popularnost ne jenjava. Danas postoje mnoge varijacije ovog žanra uz uvođenje elemenata repa, koje privlače i mlađe naraštaje ovom žanru. Ovo je najslušaniji žanr muzike na našim prostorima, pa tako ima klubova u Beogradu koji su posvećeni samo njemu. U njima nastupaju najveće zvezde naše estrade, uz koje je dobar provod prosto zagarantovan. Ne propustite nastup vašeg omiljenog izvođača jer niste čuli gde nastupa na vreme - posetite stranicu sajta gdeizaci.com posvećenu klubovima i informišite se o predstojećim događajima.

Najbolji beogradski klubovi sa domaćom muzikom koji će biti aktuelni ove zime:

  • Klub Kafana Tarapana– Ovaj lokal pravi je primer kombinacije modernog uređenja sa tradicionalnim elementima. Sistemi rasvete i ozvučenja su najnovije tehnologije, dok karirani stolnjaci daju celom ambijentu neku posebnu čar. U klubu kafani Tarapana možete uživati u najboljim nastupima najzvučnijih imena sa naše estrade. Ovo je jedan od najpopularnijih beogradskih klubova ovog tipa tako da su rezervacije, iako besplatne, neophodne.
  • Klub Gotik – Nalazi se u popularnoj Beton hali, na mestu gde je nekad bio poznati klub Magacin. Prostor je kompletno renoviran i pruža pravi klubski provod uz najbolju domaću muziku. Prestižni klub Gotik uvek angažuje samo najveće zvezde sa domaće muzičke scene, pa ovde možete uživati u nastupima svojim omiljenih izvođača.

kafana tarapana devojke

KAFANE KOJE ĆE OBELEŽITI ZIMSKU SEZONU NOĆNOG PROVODA U BEOGRADU

Kafana je institucija Beogradu. Njena istorija datira još od davnih vremena, a kroz vekove je bila mesto okupljanja gradskih boema. Kafane u Beogradu imaju posebnu čar, oslikavaju minule dane i daju predstavu o tome kako je izgledala prestonica na početku svog razvitka.

Tradicionalna srpska kuhinja, karirani stolnjaci, etno elementi, tamburaši i neizbežna rakija, duša su svake prave beogradske kafane.

U današnje vreme, pojam kafane dosta je evoluirao. Dok stari tip kafana nikada neće izaći iz mode, u trendu su takozvane moderne kafane. One su spoj kafanskih i klupskih elemenata. Ono što im je zajedničko je vrhunski provod, vesela atmosfera i opušten ambijent.

Najbolje moderne kafane u Beogradu:

  • Kafana Sipaj, ne pitaj – Jedna od najpopularnijih beogradskih kafana predstavlja mesto gde vas uvek očekuje vrhunski noćni provod. U kafani Sipaj, ne pitaj usijana atmosfera i najbolji izvođači i bendovi su nešto što se podrazumeva. Ovde vikend počinje ranije, pa možete uživati od četvrtka do nedelje u sjajnom noćnom životu. Ukoliko volite domaću muziku, kafana Sipaj, ne pitaj je najbolja preporuka.
  • Kafana Ona moja – Ukoliko tražite mesto za izlazak ponedeljkom ili utorkom, kafana Ona moja je pravi izbor za vas. Otvorena je svaki dan u nedelji, a provod u njoj stvarno je uvek vrhunski. Ovde vas svaku noć očekuje sjajna svirka uživo, sa najboljim beogradskim izvođačima.

kafana sipaj ne pitaj devojka

Najbolje tradicionalne kafane u Beogradu:

  • Kafana Tri šešira – Skadarlija je duša Beograda, a njene kultne kafane su čuvari njegove istorije. Kafana Tri šešira je jedna od najstarijih kafana u Beogradu i od 1864. godine glavno je mesto za okupljanje beogradskih boema, književnika, glumaca i istaknutih ličnosti. Ovde svaki dan možete uživati u ukusima autentične srpske kuhinje, pesmi tamburaša i prelepom ambijentu koji oslikava čari starog Beograda. Restoran Tri šešira je mesto gde se stvaraju najlepše uspomene i gde je kvalitetan provod uvek zagarantovan.
  • Kafana Dva Jelena – Jos jedan kultni skadarlijski restoran je i restoran kafana Dva jelena. Ukusni tradicionalni specijaliteti srpske kuhinje, prijatna atmosfera, starogradska muzika i besprekorna samo su neki od razloga zašto ovaj restoran održava svoju popularnost već decenijama. U njemu možete osetiti pravi duh minulih dana i uživati u pravoj, autentičnoj kafanskoj atmosferi.

restoran dva jelena 1

BARSKI PROVOD U BEOGRADU

Barovi i pabovi sve više dobijaju na svojoj popularnosti. Iako nikada neće moći da se mere sa popularnošću beogradskih klubova i kafana, urbana ekipa sve više im se okreće kao alternativnim mestima za izlazak, pogotovo tokom radnih dana. Muzički programi beogradskih barova obično se zasniva na stranom i YU roku i zabavnoj muzici, ali neki od njih prave i žurke sa di džejevima koji puštaju house muziku.

Najpopularniji beogradski barovi u Beogradu su:

  • Shisha Bar –Sa ciljem da približi sve lepote Orijenta, ovaj bar je najpopularnije mesto u gradu za isprobavanje najrazličitijih ukusa nargila. Smešten u samom centru Beograda, Shisha Bar je idealno mesto za ispijanje popodnevne kafe, druženje sa prijateljima, ali i za zagrevanje pred noćni izlazak obzirom na to da nudi raznovrstan muzički program.
  • Old London Pub – U samom centru Beograda možete iskusiti čari pravog engleskog paba. To dočarava njegov ambijent, vesela atmosfera, ali i mnoštvo raznoraznih vrsta točenih i flaširanih piva koje ovde možete probati. Petkom i subotom, Old London Pub donosi vam zvuke najboljeg rok end rola uz žive svirke raznih beogradskih bendova.
  • Industrija Bar – Ambijent ovog bara uređen je u atraktivnom industrijskom dizajnu. Industrija Bar je modernija verzija barova gde se vikendom organizuju lude žurke sa di džejevima. Konstanta koja se ne menja su žurke sa hitovima devedesetih koje vas očekuju svakog petka.

shisha bar devojka

Jesen i zima u Beogradu možda će biti hladne i tmurne, ali tu je sjajan noćni život Beograda da popravi raspoloženje. Fenomenalan provod očekuje nas u zimskoj sezoni, a ako pratite sajt gdeizaci.com, imaćete informacije iz prve ruke. Osim najaktuelnije ponude noćnog provoda u Beogradu, preko ovog portala možete i napraviti rezervaciju za vaš omiljen lokal. Brojevi za rezervacije su 066/222-151, 066/222-152 i 066/222-153.

Nema sumnje da nas očekuje mnogo nezaboravnih noći i žurki za pamćenje, tako da rezervišite svoje mesto i pridružite se sjajnoj zabavi koju pruža Beograd noću.

Komentari