Izabrati boju odeće je komplikovan proces koji zavisi od mnogo stvari. Na primer, zavisi od toga u kojim bojama se žena oseća prijatno, koje se boje slažu uz njen ten, njenu kosu i oči, pa ipak izbor boja koje žena nosi na sebi otkriva njene karakterne crte, osobine, osećanja, i trenutno raspoloženje.

Znajući ovo, žene često samosvesno i namerno mogu obući tačno određenu boju, kako bi veoma otvoreno i neskriveno poslale poruku o sebi, o svom raspoloženju, potrebama, željama itd, a one mogu pribeći još jednoj taktici, koja se odnosi na upotpunjavanje/dopunjavanje. Recimo, ako se oseća tužnije ili bezenergičnije, ona može obući crvenu, kako bi crvena boja svojom energijom ženu učinila samozadovoljnijom, energičnijom i raspoloženijom. Izbor boje pogotovo ima težinu kada se bira boja jednog od najženstvenijih predmeta odeće - haljine.

U ovom tekstu, otkrivamo vam šta izbor boja haljine koje nosite govori o vašoj ličnosti.

Žena u crvenoj haljini

crvene haljine2

Dama u crvenoj boji svesna je svojih kvaliteta, pomalo agresivna i dominantna. Energična je i ako joj se svidite, odmeriće vas već pri prvom koraku u lokalu i odmah ćete upasti u njenu klopku. Zavešće vas vrlo lako.

Ona je hrabra, smela i radoznala. Živi i uživa u (noćnom) životu punim plućima. Crvena boja ima blagorodan uticaj, pospešujući energiju, cirkulaciju i kapacitet pluća, tako da će se žene u crvenom osećati sjajno i energično, odašiljući poruku o sebi kao jakoj, dominantnoj i energičnoj osobi, koja vrlo dobro zna šta hoće i kako će to i dobiti.

Žena u narandžastoj haljini

narandzasta.haljina

Žena u narandžastoj je druželjubiva, vesela, osećajna i takođe veoma samosvesna. Ona u sebi veoma uspešno miri racionalizam i hedonizam. Jer pored toga što je veoma racionalna, ona je veliki hedonista i voli da se prepušta čulnim zadovoljstvima. Kada u noćnom provodu, zapodenete razgovor sa njom ili ples, to će potrajati do jutra.

Narandžasta boja donosi dobru sreću. Kada je nosi, pospešuje svoje samopouzdanje, optimizam, energiju, šarm i senzualnost itd.

Žena u bež haljini

bez haljina

Dama u bež boji, kao recimo, Katarina Didanović u jednom od svojih nastupa ponedeljkom na splavu River šalje sliku sebe kao veoma odmerene, pristojne i veoma lepo vaspitane cure, koje stoje sa obe noge čvrsto na zemlji i postojano hrle ka ostvarenju svojih ciljeva.

Bež boja pospešuje povezanost sa zemljom, uzemljenje i orijentisanost ka ostvarenju materijalnih ciljeva.

Žena u žutoj haljini

zuta.haljijna

Žuta boja će otkriti ženu koja je veoma prodorna, izražene intuicije. Kako je žuta jedna sjajna, blještava boja, tako će ona govoriti o jednoj veoma vedroj, raspoloženoj, samopouzdanoj, optimističnoj i racionalnoj ženi.

Žutu boju žena može izabrati, kako bi okruženju stavila do znanja da je dobro raspoložena, vitalna, energična, radoznala, da voli da uči, razmenjuje ideje, razgovara i da putuje.

Žena u zelenoj haljini

zelena.haljina.broj2

Od žene u zelenoj haljini možete očekivati svašta. Iako zelena boja govori o prirodi, samoprihvatanju, spokoju, donosi mir, može ukazivati na žene koje su veliki materijalisti i okrenuti ka sticanju materijalnih dobra. Takođe, veoma tvrdoglave, kritične i sarkastične.

Zelenu boju žena može dodati u svoj ormar kako bi se bolje povezala sa prirodom i unela elemente harmonije i mira u svoj život.

Žena u tirkiznoj haljini

zelena.haljina

Žena u trikiznom, u boji okeanskog dna, šalje poruku kako ne voli ograničenja ni kakve vrste. Ona je veoma inteligentna, prodorna, otvorena i originalna. Neće igrati skrivene igre sa vama i sve što oseća i misli iznosiće veoma otvoreno.

Ona bira tirkizno kada poželi da ruši sva pravila, da obogati svoj život čarolijom uzbudljivog, nekovnencionalnog i avanturističkog.

Žena u rozoj haljini

roze haljina prava

Žena koja nosi roze je izrazito nežna i saosećajna, topla i velikodušna. Ovo je toliko nežna boja, koja nema veze sa bojama materije, kao što je bež ili zelena i može govoriti o njenoj izrazitoj neukorenjenosti u materijalni svet, o njenoj sanjarskoj prirodi, sklonoj romantičnim ljubavima i zaljubljivanju.

Ona će birati rozu, kada poželi da podari sebi romantična sanjarenja, romantičnu ljubav i beg u neke druge lepše svetove, zračeći nežnošću, mekotom i nevinošću.

Žena u plavoj haljini

plavo pravo

Plava boja govori o ženi od poverenja, koja je jaka i smirena, potpuno zadovoljna svojim životom, koja nikada ne paničari i ima potpunu kontrolu. Ona je iskrena i treba apsolutno mirnu vezu, bez velikih konflikata i preteranih trzavica.

Ona oblači plavo kada želi da izrazi sebe kroz iskren i otvoren razgovor, šaljući poruku o svojoj smirenosti, pravednosti, razumevanju i posvećenosti, kao i vernosti.

Žena u beloj haljini

bele haljine3

Žena u beloj boji, koja sadrži sve druge boje spektra, je mirna, samozadovoljna, ispunjena. Bela boja govori o potpunoj duhovnoj, emotivnoj čistoći i jasnoći.

Kada oblači belo, žena poboljašava svoj mir, samozadovoljstvo, izgledajući sveže, čisto i jednostavno.

Žena u crnoj haljini

crna haljina1

A crna haljina, kao najednostavniji i uvek najbolji izbor za noćni izlazak, ženi daje na svojstvenoj joj tajnovitosti i misteriji. Boja beskraja i tišine učiniće svaku ženu zavodljivom femme fatale.

Nosiće crnu kada će želeti da naglasi svoju misteriozno zavodljivu, duboku i nedokučivu prirodu.

Koja je vaša omiljena boja? Da li bojom njene haljine možete biti privučeni ili nekim drugim svojstvima?




Komentari