Postoji toliko tajni koje se pletu oko razlika između muškog i ženskog mozga, između muškaraca i žena uopšte, da je muškarcima ponekad veoma teško da razumeju žene, kao da su zaista sa različith planeta pali baš na ovu.

U ovom tekstu dobićete odgovor na tri vrlo česta pitanja o ženama, a koja će većini muškaraca zauvek ostati misterija:

5010 odgovori zene

1. Zašto žene idu zajedno u toalet

Pri prvom pogledu učiniće vam se da žene idu zajedno u toalet zbog razloga koje žene vešto skrivaju. Čin zajedničkog odlaska u toalet muškarcima deluje kao neka strogo čuvana tajna. Naravno, da je sve obavijeno velom misterije, ako vi već niste žena i neposredni učesnik u tradiciji grupnog idenja u toalet.

Žene poseduju tu istančanu međupovezanost koja se ostvaruje neverbalno - gestovima ili pogledima. Tako da će one kada su, na primer, u većem društvu na večeri, u trenutku kada razgovor zamre napraviti jednu dramsku toalet pauzu, a razgovor će se skoro sasvim sigurno nastaviti u prijatnom pravcu čim se iz toaleta vrate. Kada to opazi druga žena, instiktivno shvatajući situaciju, ona će poželeti da se pridruži prvoj ženi. I pogađate, to što će one u sred razgovora otići u toalet, na zajedničku pauzu, može da se izjednači time što muškarci do toaleta odlaze tokom time outa na utakmici, ili za vreme reklamnog bloka.

Naravno, uvek postoje i žene koje zajedno idu do toaleta kako bi mogle u privatnosti prokomentarisati frajere i dosadašnje utiske sa večernjeg izlaska. Priznaćete da je veoma neukusno da to rade u društvu, da se došaptavaju i domunđavaju.

5010 zenska sminka

2. Zašto je ženska moda toliko komplikovana

Generalno, muška moda ide pravolinijski jednodimenzionalnom linijom od "casual" do formalnog. Muškarci treba samo da pokažu prstom i u zavisnosti od situacije u kojoj se nalaze jednostavno navuku stvari na sebe i spremni su za noćno zezanje.

Za razliku od muške mode, ženska se kreće po multidimenzionalnoj osi. Ženski stilovi oblačenja su veoma raznoliki. Žene moraju da razmišljaju o tome koliko je formalan događaj na koji odlaze, i koliko slobodno mogu da se obuku. Istina je da je faktički nemoguće da će iko uperiti prstom u muškarca i reći kako je obučen kao muška-"kurva". Žene moraju i o tome da razmišljaju.

Dalje, postoji i pitanje trenutnog doba u godini. To sam već naučila od svoje mame. Uvek mi je "zakerala" kada tamne boje nosim u sred leta. Dakle, pored stila, vrlo je bitno i godišnje doba, jer leto zahteva stilove u određenim bojama i materijalima, kao što i jesen i zima favorizuju druge boje. Ovo nije sve oko čega jedna žena treba da se razmišlja, no da ne gušimo... Nadamo se da je sada jasnije zašto je žensko pitanje šta obući danas toliko komplikovano, a odgovor na njega veoma neizvestan, promenljiv i nesiguran. A sam dolazak do odgovora zahteva mnogo vremena.

zensko cekanje

3. Zašto je ženama potrebno toliko vremena kako bi se spremile

Ovo je jedno uobičajeno pravilo-pitanje koje muči i nervira muški rod, ali na koje ne postoji jednoznačan odgovor i objašnjenje. Neke žene naprosto vole da se pogravaju sa muškarcima i da igraju na kartu svoje nedostižnosti tako što će ih naterati da čekaju.

No imajte na umu da svaka žena u svakoj prilici želi da izgleda jedinstveno i neponovljivo. Ona najčešće ne može sebi priuštiti da uvek kupi novi komad odeće ili pak celu odevnu kombinaciju. Stoga, žena uvek kombinuje. Suknju sa majčicom ili košuljom. Haljinu ili pantalone uz majčicu ili pak, tuniku ili košulju. Zatim, mora da vidi kako se sve to slaže uz određene cipele, ili pak sandale, a možda i letnje čizmice. Pa, mora i da razmisli koji će nakit da ponese. Kako da se ogrlica, narukvice i minđuše slažu ne samo jedna sa drugom, nego i sa celom odevnom kombinacijom... muke žive!

Zamislite, ona sve te kombinacije isprobava, jer nema uvek unapred sve iskombinovano i isplanirano jer se najčešće obuče onako kako se u trenutku oseća. Presvlačiti se, kombinovati i te kombinacije isprobavati zahteva zaista mnogo vremena.

Ovde sam se samo pozabavila oblačenjem, šminku nisam ni spomenula. A da znate koliko tek vremena zahteva šminka?! Stoga, nemojte se više čuditi zašto je toliko dugo čekate da se obuče. Progutajte žabu, ugodite joj, i vama će biti lepše kasnije, kada ona sobom i svojim izgledom bude potpuno zadovoljna.

Šta vi mislite o ovome? Da li vas i dalje čudi što žene imaju potrebu da zajedno idu u toalet? Da li vas nerviraju dok ih čekate da se doteraju?



Komentari